DC Comics stopt met Vertigo-imprint

Je bent hier:  Home » Nieuws » DC Comics stopt met Vertigo-imprint

De Amerikaanse uitgever DC Comics heeft bekendgemaakt dat het in 2020 stopt met Vertigo, het label waaronder DC rauwere verhalen voor volwassen lezers uitbracht. Vertigo heeft een grote invloed gehad op het Amerikaanse comiclandschap. 

Vertigo werd als aparte afdeling gelanceerd in 1993 en bracht in die 26 jaar heel wat gelauwerde stripreeksen. Bekende titels zijn onder andere ‘Fables’, ‘Y: The Last Man’ ‘Sandman’ en, ‘Preacher’. Veel van deze strips kregen de laatste jaren een verfilming of een vertaling naar het tv-scherm.  Zo is ‘Lucifer’ een van de meest bekeken shows op Netflix en kijken fans nu al uit naar de tv-adaptatie van ‘Y: The Last Man’die in 2020 verschijnt. Vertigo lanceerde op die manier ook de carrière van invloedrijke Amerikaanse stripmakers als Brian K. Vaughan, Neil Gaiman en Warren Ellis.

De stopzetting van Vertigo is dus het einde van een tijdperk. DC Comics zal vanaf 2020 zijn comics een leeftijdsaanduiding meegeven en zo naar eigen zeggen nog altijd de nodige ruimte bieden voor stripreeksen die duidelijk mikken op een volwassen publiek. Volgens hoofdredacteur Dan Didio zijn het soort verhalen dat verscheen onder Vertigo intussen mainstream en is er dus geen nood meer aan een aparte uitgeverij.