Alexander de Grote verovert Speelkaartenmuseum (bis)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Alexander de Grote verovert Speelkaartenmuseum (bis)


Links scenarist Barcas, rechts tekenaar Bart Proost


We berichtten er eerder al over, maar herhalen nu de datum dichterbij komt graag nog eens de blijde boodschap. Op zondag 1 december stellen tekenaar Bart Proost en scenarist Barcas in het Speelkaartenmuseum van Turnhout De vloek van Poseidon voor, het vijfde album van hun humoristische en leerrijke avonturenreeks ‘Alexander de Grote‘.

Er is echter heel wat meer te beleven dan alleen de voorstelling:

  • Kurt Morissens van Stripgids modereert een gesprek met de stripmakers;
  • De auteurs signeren hun werk, dat er in standaard- én in luxe-uitvoering te koop zal zijn;
  • Alle gasten krijgen ‘ne getekende Loemelaer‘, het gelauwerde Alexander-stripbier;
  • Fablab 2300 demonstreert 3D-printing- en lasercuttechnieken;
  • Kinderen (en hun ouders) mogen zelf een tekenfiguur schetsen op karton en afgedrukt mee naar huis nemen, en deelnemen aan de ‘altijd-prijs’ Alexander-stickerzoektocht;
  • De voorstelling is gratis, net als een bezoek aan het Speelkaartenmuseum die dag!
Natuurlijk kozen de auteurs en hun uitgeverij Strips2Go niet toevallig voor het Speelkaartenmuseum. Proost mag tegenwoordig dan wel in Lommel wonen (en het er zowaar tot officieel stadstekenaar hebben geschetst), hij werd geboren in Turnhout en is verre familie van de oprichter van de intussen ter ziele gegane drukkerij Proost.
Daarenboven blijft Turnhout – als bakermat van Stripgids en thuishaven van stripspeciaalzaak Tistjen Dop – nauw verbonden met de grafische wereld in Vlaanderen, ook al door de aanwezigheid van het Speelkaartenmuseum en het innovatieve Fablab 2300.
Nog even alle praktische informatie:
Deze interactieve boekvoorstelling is een samenwerking tussen de auteurs, uitgeverij Strips2Go, het Nationaal Museum van de Speelkaart, Stripgids, Fablab ‘Rock Paper Pencil’ en de stad Turnhout.