Strip Turnhout


Wisselcollecties


albumsdepoortereboerke2

Strip Turnhout stelt verschillende wisselcollecties van telkens een 200-tal Nederlandstalige titels, een auteurscollectie van 90 titels en twee wisselcollecties van een 100-tal Engelstalige titels ter beschikking van de bibliotheken van de provincie Antwerpen. Bedoeling is dat deze wisselcollecties een aanvulling vormen bij de basiscollectie strips van de lenende openbare bibliotheek.

1. Wisselcollectie A: stripklassiekers en ‘graphic novels’.

2. Wisselcollectie B: het werk van jongere, hedendaagse stripmakers.

3. Wisselcollectie Kids: een selectie populaire strips die zich nadrukkelijk tot een jong publiek richten.

4. Wisselcollectie Engels: een selectie Engelstalige strips, die een doorsnede biedt van de Engelstalige productie aan beide kanten van de Atlantische oceaan. Twee verschillende collecties zijn beschikbaar.

5. Wisselcollectie Auteurs: Een heel grote selectie uit de prestigieuze collectie Vrije Vlucht van uitgeverij Dupuis. Toppers van wereldkwaliteit aangevuld met andere auteurstrips die eveneens in talrijke pop polls de leiding voeren.

6. Wisselcollectie Detective: Bekende en onbekende detectives komen er in alle soorten en gewichten voor in het beeldverhaal. Van humoristische tot  bikkelharde, rauwe stripreeksen die van iedere lezer een Sherlock Holmes maken. Voor klein en groot speurplezier!

Omwille van hun omvang is elke Nederlandstalige collectie alfabetisch in vier opgedeeld; elke collectie kan in zijn geheel of in aparte delen ontleend worden.
Van elke collectie zijn vijf exemplaren beschikbaar (van de Engelstalige, Auteurs, Detective slechts één), die voor telkens zes maanden ontleend kunnen worden. Ze zijn beschikbaar voor de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en voor de gevangenisbibliotheken van de provincie.

Een opgedeelde lijst van alle collecties kan u hier raadplegen.

Abonnementen

U vindt Stripgids gratis in bibliotheken en stripspeciaalzaken.

Krijgt u het blad toch liever vier keer per jaar in de brievenbus, dan kan u zich abonneren. Een abonnement kost 15 euro voor een jaar.

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt alle informatie over de betalingsmodaliteiten.