Strip Turnhout


Bart Van der Moeren: ‘Tekenaars’

Foto van Herr Seele die de cover van 'Tekenaars!' siert. (Foto van Bart Van der Moeren)

Foto van Herr Seele die de cover van 'Tekenaars!' siert. (Foto van Bart Van der Moeren)

Fotograaf Bart Van der Moeren trok in de zomer van 2006 op pad om veertig Vlaamse stripmakers te portretteren. Jong en oud, dames en heren, allemaal passeerden ze voor de lens van Bart. Daarmee biedt ‘Tekenaars!’ een dwarsdoorsnede van het Vlaamse tekenaarsgild. Alle genres, alle stijlen, alle leeftijden: er staan nagenoeg geen beperkingen op de veertig tekenaars die voor dit project werden geportretteerd. Het leverde een indrukwekkende doorsnede op van het Vlaamse striptekenaarsgild.

Van 29 maart 2007 tot en met 13 mei beleefde de tentoonstelling haar première in het Antwerpse Fotomuseum, sindsdien maakte ze een uitgebreide rondreis langs bibliotheken en stripfestivals overal te lande. Dit boek is de uitvoerige catalogus bij die tentoonstelling. Naast alle foto’s bevat het boek ook biografische informatie over de verschillende auteurs van de hand van journalist Hans Otten.


Het boek ‘Tekenaars!’ is bij ons te koop. Stuur even een mailtje en we nemen contact met je op.

Bart Van der Moeren: Tekenaars! – 40 striptekenaars gefotografeerd
uitgeverij: Strip Turnhout VZW (2007)
aantal pagina’s: 91
prijs: 15,-


Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina