Strip Turnhout


Matt Madden: ‘Stijloefeningen’

stijloefeningen1

Stijloefeningen’ van de Amerikaanse stripmaker Matt Madden is een strip waarin hij – in opvolging van de Franse romanschrijvers Raymond Queneau – één en dezelfde anekdote op 99 verschillende manieren vertelt en daarmee een indrukwekkende staalkaart van de mogelijkheden van het genre aflevert.

Op basis van ‘Stijloefeningen’ is ook een educatief pakket en een rondreizende tentoonstelling samengesteld. Het educatief pakket werd samengesteld door vzw Kunst In Zicht in samenwerking met Strip Turnhout. De verschillende delen van het pakket kan je hier downloaden. Meer info over de tentoonstelling vind je hier.

‘Stijloefeningen’, het bijhorende educatief pakket, en de tentoonstelling kwamen tot stand in samenwerking met het Antwerpse Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof.


Het boek ‘Stijloefeningen’ is bij ons te koop. Stuur even een mailtje en we nemen contact met je op.

Matt Madden: Stijloefeningen – 99 manieren om een verhaal te vertellen
Strip Turnhout VZW (2007)
aantal pagina’s: 208
prijs: 18,-

Persreacties:

“Als iets de vrijheid van de tekenaar mooi weergeeft, is het deze staalkaart van Matt Madden. Beginnende tekenaars, opgelet!” – **** (Joost Pollmann, De Volkskrant)

“Leuke auteur, die Madden. En zijn ‘Stijloefeningen’ hebben alles in zich om het vlotste en vrolijkste standaardwerk van de literatuur- en communicatiewetenschap te worden.” – **** (De Standaard)

“De formele uitdagingen beletten Madden niet om erg vermakelijk te variëren op een vast thema. Madden gaat in zijn boek een soort weddenschap met de lezer aan: wedden dat ik nog een extra variatie kan verzinnen? Stijloefeningen is trouwens ook uitstekend didactisch materiaal om strips te leren lezen.” – *** (Gert Meesters – Focus Knack)

“Een geniaal boekwerk gebaseerd op een gelijksoortig experiment uit 1947 van de Franse schrijver Raymond Queneau.” (stripspeciaalzaak.be)

“Madden tekende een ‘must have’-boek bij mekaar voor menig striptekenaar en stripliefhebber.” (Stripelmagazine)

“Het resultaat is verrassend, soms hilarisch en op geen enkel moment saai. (…)  Matt Madden spreidt op deze manier niet alleen zijn geweldige teken- en verteltalent tentoon, maar brengt ook hulde aan persoonlijke helden als Jack Kirby en Scott McCloud. Madden toont met dit boek echter vooral hoe oneindig de mogelijkheden van beeldtaal kunnen zijn. Een boeiend en amusant experiment.” (Tine Kuypers, www.iedereenleest.be)

Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina