Strip Turnhout


Scott McCloud: ‘De onzichtbare kunst’ (uitverkocht)
Scott McCloud. (Foto Strip Turnhout/Bart Van der Moeren, 2009)

Scott McCloud. (Foto Strip Turnhout/Bart Van der Moeren, 2009)
‘De onzichtbare kunst. Understanding comics’ (1993) is het baanbrekende, klassiek geworden standaardwerk over de strip als medium en als kunstvorm. Scott McCloud verschaft op een speelse, toegankelijke en vooral sprankelende manier een diep inzicht in de werking en de mogelijkheden van het medium. De beste strip-over-strips ooit, nu eindelijk in Nederlandse vertaling.
“Als je je ooit rot hebt gevoeld omdat je je leven verspilt aan het lezen van strips, haal dan onmiddellijk Scott McClouds klassieke boek in huis. Misschien denk je dan nog steeds dat je je leven hebt verspild, maar je zal in ieder geval weten waarom. En je zal trots zijn.” Matt Groening (‘The Simpsons’)
“Slim verpakt als een heel toegankelijke strip, ontleedt dit ogenschijnlijk erg eenvoudige boek van Scott McCloud de geheime taal van het beeldverhaal, onderweg raadsels ontrafelend van tijd, ruimte, kunst en cosmos! Eén van de intelligentste strips die ik gelezen heb. Bravo!” Art Spiegelman (‘Maus’)
“Gewoonweg de beste analyse van het medium die ik ooit ben tegengekomen.” Alan Moore (‘From Hell’, ‘V for Vendetta’, ‘Watchmen’)
“Een baanbrekende dissectie van en intellectueel onderzoek naar de strip als volwaardig medium.” Will Eisner (‘The spirit’, ‘Een contract met God’)
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina