Strip Turnhout


Stijn Janssen: ‘30 jaar Bronzen Adhemar’

00000000ui

Tijdens het Strip Turnhout-festival van december 2007 vierde het festival zijn dertigste verjaardag. De organisatie vroeg aan journalist Stijn Janssen om het verhaal van het festival, de Bronzen Adhemar (die tijdens het festival wordt uitgereikt) en de organisatie te schrijven. Janssen besteedt veel aandacht aan de band met de Vlaamse tekenaars, aan de opeenvolgende organisatoren (Jan Smet, Patrick Van Gompel, Ad Hendrickx en de huidige ploeg) en illustreert zijn betoog rijkelijk met exclusieve foto’s en tekeningen. Daarmee is ‘30 jaar Bronzen Adhemar’ een bijzonder lees- en kijkboek geworden, over een particulier stukje Vlaamse stripgeschiedenis.

Het boek ‘30 jaar Bronzen Adhemar’ is bij ons te koop. Stuur even een mailtje en we nemen contact met je op.

Stijn Janssen: 30 jaar Bronzen Adhemar, een geschiedenis van het Turnhoutse stripfestival
uitgeverij: Strip Turnhout VZW (2007)
aantal pagina’s: 80
prijs: 5,-

Persreacties:

“Alleen maar lof dus in een boek over Strip Turnhout uitgegeven door Strip Turnhout? Zelfkritiek en zelfspot zijn voor de mensen van Strip Turnhout geen vreemde woorden, dus op voorgaande zelf gestelde vraag moet ik ontkennend antwoorden. Zwakke punten worden blootgelegd, spanningen worden benoemd en gelukkig ook gerelativeerd. De geschiedenis wordt zo (…) waarheidsgetrouw maar nietemin heroïsch voorgesteld.” (Stripelmagazine)

Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina