Strip Turnhout


Voorgeschiedenis


adhemar


Stripgids beleeft met de huidige reeks zijn tweede leven. En wie een tweede leven krijgt, heeft er meestal al een eerste gehad. Dat duurde 1974 tot 1985, toen het blad dreef op het enthousiasme, de inzet en de kracht van één man: Jan Smet. Tussendoor riep hij in 1977 ook nog de Stripgidsprijs in het leven, ondertussen uitgegroeid tot de Vlaamse Staatsprijs voor de Strip/Bronzen Adhemar, en lag hij daarmee ook aan de basis van het Turnhoutse stripfestival.


oudestripgids


Stripgids werd oorspronkelijk opgericht in 1974, en was het eerste tijdschrift in zijn soort. Het besteedde ruim aandacht aan de Vlaamse strip, en verrichtte elf jaar lang pionierswerk. Het blad ging als eerste dieper in op de achtergronden van het beeldverhaal in Vlaanderen, en publiceerde grote interviews met vrijwel alle groten van de Vlaamse strip. Het merendeel van hen werd pas voor het eerst aan de tand gevoeld.

In de loop der jaren verschenen nog wel enkele losse nummers van het blad, met name als catalogus van enkele tentoonstellingen tijdens het stripfestival, maar als tijdschrift fungeerde het blad sinds 1985 niet meer. Met de heropstart kreeg Stripgids dus niet enkel een tweede leven, ook een tweede jeugd.

Abonnementen

U vindt Stripgids gratis in bibliotheken en stripspeciaalzaken.

Krijgt u het blad toch liever vier keer per jaar in de brievenbus, dan kan u zich abonneren. Een abonnement kost 15 euro voor een jaar.

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt alle informatie over de betalingsmodaliteiten.