Strip Turnhout


Onderwijs

Strips en onderwijs vormen een boeiende en vruchtbare combinatie. Kleuters, kinderen, jongeren, ze vergaren heel wat kennis en leren allerlei competenties aan via het stripmedium. Nog altijd leren heel veel kinderen lezen via strips en vaak maakt die ervaring hen ontvankelijker voor boeken, romans, literatuur… Ook anderstaligen leren een nieuwe taal via het beeldverhaal.

Het stripmedium is als instrument voor het onderwijs complementair met andere media zoals bijvoorbeeld film, literatuur of beeldende kunst. Ze sluiten elkaar niet uit, ze vullen elkaar aan. Sommige onderwerpen kan men net gemakkelijker, beter of grondiger aan de hand van strips aanleren.

Stripgids heeft zelf al enkele tools ontwikkeld, die hier worden voorgesteld. Daarnaast vindt u een selectie van de beste initiatieven door anderen.

Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina