Strip Turnhout


de Eerste Wereldoorlog getekend – door Ivan Adriaenssens

Als auteur van strips over de Eerste Wereldoorlog geeft Ivan Adriaenssens het publiek een unieke kijk op deze oorlogsperiode en hoe hij als auteur die blik verwerkt heeft in zijn boeken.

Ivan Petrus Adriaenssens (21 juni 1969) kende zijn eerste succes met de jeugdstripreeks ‘Orphanimo!!’, die hij in samenwerking met de broers Michael en Luc Vincent creëerde. Tijdens diezelfde periode stond hij in voor tal van scenario’s voor strips, zoals ‘De Kriegels’, ‘Pit & Puf’, ‘Don Quichot’ en ‘De Boeboeks’.

Adriaenssens’ passie voor de Eerste Wereldoorlog sijpelde door in zijn latere oeuvre. Een eerste voorbeeld is zijn boek ‘Odon, oorlogsdagboek van een IJzerfrontsoldaat’. Zijn hierop volgende publicatie, het fotoboek ‘Maurice Braet, het leven van een geniesoldaat tijdens WO I’, getuigt ook van de auteur zijn interesse in deze tijd van vernietiging en geweld.

Adriaenssens’ strip ‘Afspraak in Nieuwpoort’ was de eerste graphic novel die uitgeverij Lannoo publiceerde en viel zodanig in de smaak dat er in 2013 een tweede graphic novel volgde genaamd ‘Elsie & Mairi: engelen van Flanders Fields’.

Met een bijna eindeloos archief aan foto’s en tekeningen die de auteur tijdens de lezing achter zich projecteert en met een sliert aan informatie, weetjes en gedetailleerde omschrijvingen, wordt het publiek meegezogen in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Voor meer praktische en financiële info kan je ons contacteren op info@stripgids.org.

Sluit

Stripgids is dood,
leve Stripgids!

Het nieuwe Stripgids is niet alleen dikker en groter, maar ook interessanter dan ooit tevoren. Vanaf 15 juni overal te verkrijgen, en aan een vriendelijke prijs.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina