Strip Turnhout


Getekend Universum – door Wide Vercnocke

Wide Vercnocke studeerde in 2010 af aan Sint Lucas als master illustratie/beeldverhaal. Hem een striptekenaar noemen zou een te enge benaming zijn. Hij noemt zichzelf Illustrator, stripmaker, smartlapdichter-tekenaar. Nu eens beeldend werk, dan poëzie of performance: de talentvolle Brusselaar weigert te kiezen tussen tekst en tekening, en rekent zowel Kamagurka als Hugo Claus tot zijn voorbeelden.

Vanuit zijn ervaringen als tekenaar en performer schetst Wide de mogelijke methodes om zijn getekend en geschreven universum tot leven te laten komen.

Wide werkte voor Stripgids een performance én een workshop uit.

In de performance worden de grenzen van de strip opgezocht. Voor Wide Vercnocke is het vanzelfsprekend dat het taalrijke beeld en beeldrijke taal samenvloeien. Zijn verschenen boeken ‘Mijn muze ligt in de zetel’ en ‘Wildvlees’, worden als ‘graphic poem’ omschreven; het poëtische broertje van de graphic novel.

Ook de performance zelf is niet te omschrijven als een klassieke lezing. Striptekenen, illustreren, live-tekenen, muziek en poëzie komen hier in verschillende hoedanigheden aan bod.

In de workshop vertrekken we vanuit een persoonlijk universum om zo tot een beeldend verhaal te komen. Een beeldend verhaal kan van een stripverhaal of geïllustreerde dichtbundel tot een visuele performance gaan.

Voor meer praktische en financiële informatie, gelieve te mailen naar info@stripgids.org.

Sluit

Stripgids is dood,
leve Stripgids!

Het nieuwe Stripgids is niet alleen dikker en groter, maar ook interessanter dan ooit tevoren. Vanaf 15 juni overal te verkrijgen, en aan een vriendelijke prijs.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina