Alexander De Grote op veroveringstocht in Turnhout

Je bent hier:  Home » Nieuws » Alexander De Grote op veroveringstocht in Turnhout

Alexander De Grote is terug, en ditmaal heeft de veldheer zijn zinnen gezet op … Turnhout! Op zondag 1 december stellen tekenaar Bart Proost en scenarist Barcas het nieuwste album in de reeks – ‘De Vloek van Poseidon’ – officieel voor in het Nationaal Museum van de Speelkaart.

Daarbij hoort natuurlijk een gezellige receptie (met speciaal stripbier!), maar er is die dag nog veel meer te beleven. Zo is er onder meer een interessante Q&A met de stripmakers, signeren ze albums, en kun je kennismaken met de kunsten van Fablab2300. Dat is een soort werkatelier dat mensen helpt om eigen beeldverhalen, bord- en kaartspelen te ontwikkelen. Het evenement loopt van 14 tot 17u30, en is volledig gratis bij te wonen.

Bovendien is er woensdag al een opwarmertje voorzien. Dan organiseren de bibliotheek van Turnhout en de makers van Alexander De Grote samen een workshop Striptekenen voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Proost – die zelf overigens in Turnhout geboren is – leert de negendekunstenaars in spe enkele basistechnieken aan. Daarna gaan ze gewapend met de vers verworven vaardigheden en eigen creativiteit zelfstandig aan de slag.

Ook deze workshop is gratis, maar er is slechts plaats voor 15 deelnemers. Schrijf je dus zeker op tijd in!