Stripgids wenst u…

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids wenst u…

Bovenal een goede gezondheid, want dat is het allerbelangrijkste! Mooie feesten, dat ook. Een mooi einde en een goed begin van 2021. En verder? Alles wat uw leven mooier, aangenamer en interessanter maakt.

Op het gevaar af dat u ons voor ‘aanmatigend’ verslijt: daarbij kunnen we u mogelijks helpen.

‘Hoe dan?’, wil u ongetwijfeld weten. Welnu, met onze activiteiten en aanbod, waaronder:

 

  • twee edities van Stripgids, “het mooiste stripblad van Europa” (aldus de Volkskrant), in juni en in oktober/november.
  • verschillende tentoonstellingen, waaronder die over de kersverse winnaar van de Bronzen Adhemar 2020, Charel Cambré, in de Warande. In het hoofd van Charel Cambré, heet deze expo. We houden u op de hoogte van de opening in 2021. Er komt ook een fraaie expo in het Nationaal Museum voor de Speelkaart, eveneens in Turnhout.
  • De Stripgids Academie, waarbij u uw stripmakerscompetenties kan leren kennen en bijspijkeren, in het gezelschap van gereputeerde stripmakers.
  • We bouwen aan een warm project in de Parkwijk in Turnhout, met een veelzijdig (strip-)buurthuis, onder de roepnaam De StripARK.
  • Onze aanwezigheid op verschillende festivals en evenementen, overal ten lande, van zodra dat weer mag.
  • We werken ook graag samen met alle mensen / organisaties van goede wil, zoals het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal, de 9de Kunst, Pulp deLuxe, Wilfried, Aline, Strip Glossy, het Instituto Cervantes, het Czech Cultural Centre Brussels, Grafixx, LUCA School of Arts, De Warande, … (wil u graag iets opzetten met ons? Aarzel dan niet, alstublieft!)
  • De Staten-Generaal van de Strip: een wat ronkende naam, waarmee we bedoelen: een stavaza van het striplandschap in Vlaanderen en Brussel. Wat zijn de noden, uitdagingen en behoeften?
  • Ten slotte maken we ook plannen voor het vervolg van ons onderzoek naar de toekomst van het striperfgoed.

Strips die u doen wegdromen, u informeren over de wereld, u doen lachen, fronsen, u in een ander tijdperk allerlei avonturen doen beleven… U zegt het maar.

En naast dit alles – toegegeven, het ging daarbij nogal over onszelf! – wensen we u ook heel veel goeie, interessante strips en stripprojecten allerhande toe. Strips die u doen wegdromen, u informeren over de wereld, u doen lachen, fronsen, u in een ander tijdperk allerlei avonturen doen beleven… U zegt het maar.

Teletijdsmachine (c) Standaard Uitgeverij

Namens de hele Stripgids-ploeg: mooie feesten en een gelukkig nieuwjaar!