Strip Turnhout


Stripmuren

Op vraag van het Turnhoutse stadsbestuur realiseert Strip Turnhout sinds 2007 op verschillende plaatsen in de Turnhoutse binnenstad stripmuren. Tot nog toe werden volgende projecten gerealiseerd of zijn in realisatie.


De zijgeven van restaurant De Weerelt met de tekening van Jan Van der Veken. (tekening: Jan Van der Veken)

De zijgevel van restaurant De Weerelt met de tekening van Jan Van der Veken. (tekening: Jan Van der Veken)

Warandestraat: Jan Van der Veken

In 2007 werd op de zijgevel van restaurant De Weerelt in de Turnhoutse Warandestraat de eerste Turnhoutse stripmuur gerealiseerd, naar een ontwerp van Jan Van der Veken, op dat moment Turnhouts stadstekenaar. Hij koos voor een sober ontwerp in pastelkleuren.


Het ontwerp voor de Boerke-stripmuur. (Copyright Pieter de Poortere)

Het ontwerp voor de Boerke-stripmuur. (Copyright Pieter de Poortere)

Paterstraat: Pieter de Poortere (in realisatie)

Bedoeling is dat er op de hoek van de Paterstraat en de Korte Begijnenstraat binnenkort een Boerke-stripmuur wordt gerealiseerd, ontworpen door Pieter de Poortere. De realisatie was voorzien voor 2008, maar heeft buiten de verantwoordelijkheid van Strip Turnhout vzw administratieve vertraging opgenomen. De organisatie hoopt dat dit project zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.


Simulatie van de stripmuur die tegenover café Ranonkel komt. (Copyright Reinhart Croon)

Simulatie van de stripmuur tegenover café Ranonkel. (Copyright Reinhart Croon)

Begijnenstraat: Reinhart

In het najaar van 2009 werd tegenover café Ranonkel een stripmuur van tekenaar Reinhart gerealiseerd, waarop de personages uit zijn strip ‘Hunker Bunker’ (die in Libelle en De Bond verschijnt) staan afgebeeld.


Bloemekesgang: Ulf K.

De gerenommeerde Duitse striptekenaar Ulf K., winnaar van de prestigieuze Max und Moritz-prijs voor de beste Duitstalige striptekenaar, tekende het ontwerp voor de derde stripmuur in Turnhout, die eind 2011 werd gerealiseerd. De stripmuur is te bekijken in de Bloemekensgang, het gezelligste steegje van de Kempische hoofdstad.

Abonnementen

U vindt Stripgids gratis in bibliotheken en stripspeciaalzaken.

Krijgt u het blad toch liever vier keer per jaar in de brievenbus, dan kan u zich abonneren. Een abonnement kost 15 euro voor een jaar.

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt alle informatie over de betalingsmodaliteiten.