Strip Turnhout


‘Jojo’-auteur André Geerts overleden (1955-2010)

Stripauteur André Geerts, vooral bekend van zijn stripserie ‘Jojo’, is afgelopen nacht op 54-jarige leeftijd overleden. Dat heeft uitgeverij Dupuis bekend gemaakt.

De Brusselse striptekenaar werd op 18 december 1955 geboren. Bekend werd André Geerts vooral met de stripreeks ‘Jojo’, die hij in 1983 maakte. In de reeks gunt de auteur de lezer een unieke kijk in het leven van een kind. De ontroerende, humoristische en vertederende mix die Geerts aanbiedt, slaagt aan bij zowel een jong als een oud publiek. Voor dit grote succes maakte Geerts o.a. kortverhalen zoals ’Commissaris Martens’ (uitgegeven door Arcadia strips vzw in 1998), illustreerde hij de verschillende rubrieken in het stripweekblad Robbedoes en tekende hij cartoons, die later in twee delen uitgebracht werden in de collectie Vrolijke Vlucht. Maar het was pas bij het verschijnen van zijn ‘Jojo’ dat de carrière van de bescheiden tekenaar in de plooi viel. In 1993 startte hij met scenarist Salma nog de reeks ‘Mademoiselle Louise’ op, een strip over de lotgevallen van een steenrijk meisje dat niet steeds gelukkig is met die rijkdom.

André Geerts stierf op de jonge leeftijd van 54 jaar aan de gevolgen van kanker.

27 July 2010, 13:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina