Je bent hier: Home » Projecten » Rock Paper Pencil

Rock Paper Pencil

Een creatief stadsverhaal

 

De stad Turnhout en Stripgids zullen met steun van de Provincie Antwerpen Rock Paper Pencil verderzetten, hét project dat een brug slaat tussen ondernemerschap en creativiteit. We zetten talent in de kijker en geven hen tools in handen om het te maken als professionele stripmakers en spelontwikkelaars. Bovendien proberen we Turnhoutse handelaars te koppelen aan deze startende creatieve ondernemers om elkaar te versterken in tal van projecten.

Rock Paper Wablieft?

Voor wie het gemist heeft: in 2019 rolde Stripgids in nauwe samenwerking met de Stad Turnhout, Cartamundi, Game Brewer en de POM Antwerpen het ambitieuze project Rock Paper Pencil uit in stripstad Turnhout – met steun van EFRO en Provincie Antwerpen. Concreet werden er masterclasses georganiseerd, pop-up expo’s gemaakt, er werd een fablab uit de grond gestampt en de eerste editie van een festival rond strips en bordspellen werd op poten gezet.

In 2020 wordt deze creatieve impuls dus verdergezet. De bedoeling is om de integratie tussen creatieve ondernemers en de binnenstad naar nieuwe hoogtes te tillen: meer aanwezigheid in het straatbeeld, nauwe samenwerkingen met de lokale handelaars en wijken en ook het openstellen van de activiteiten in het Fablab naar scholen en verenigingen. De ambitie is om van Rock Paper Pencil een vaste creatieve waarde in Turnhout en ver daar buiten te maken.

Meer info is te vinden op de website van Rock Paper Pencil.

 

Wauter Mannaert in Rock Paper Pencil
Wauter Mannaert in Rock Paper Pencil
Wauter Mannaert in Rock Paper Pencil
Logo Provincie Antwerpen