Beste Belgische Strip

Voor de editie van 2014 had de Boekenbeurs voor het eerst een centraal thema: strips.

Onder het motto ‘alle dagen strips’ en de titel Strip Tease werkte Stripgids een programma uit over, met en voor strips. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Boek.be met medewerking van Ballon Media, WPG en Pinceel Stripverspreiding.

Ambassadeur van Strip Tease was Alex Agnew, zelf een verstokte stripliefhebber. De rode draad doorheen het programma was de verkiezing van de beste Belgische strip, in samenwerking met Radio 1.

De bezoekers van de Boekenbeurs en de websites van Stripgids, Boek.be en Radio 1 verkozen uit een lijst van 25 titels ‘Album 26’ van de Kiekeboes als winnaar. Lees hier voor meer info.

Strip Tease bood verder een zeer gevarieerd palet aan activiteiten aan met voor elk wat wils: een ode aan de strip door Alex Agnew, de uitreiking van de Willy Vandersteenprijs, een sketch battle, een strip ping pong, de Lustige Lezers maakten een eenmalig wederoptreden, graffiti-walls, workshops, voorleessessies, de presentatie van de stripfiches voor het onderwijs, een stripspeurtocht, een button atelier op de centrale stripstand, …

Uiteraard hebben ook alle deelnemende stripstanden nog meer dan gewoonlijk hun best gedaan om alle bezoekers een onvergetelijk programma aan te bieden met Jommeke in 3-D, een hulde aan de Rode Ridder, een ‘pitch’-sessie voor stripauteurs met een idee, enzovoort.