Strip Turnhout


Recensie

Vrouwen in ’t wit 32: Als een zwerende vinger (Bercovici & Cauvin)

Jaloerse vrouwen die liever een verpleger hun man zien bepotelen, de vermakelijke tocht van een patiënt die het maaltijdbeleid van het hospitaal aan de kaak wil stellen, het antwoord op de vraag waarom patiënten overdag zoveel slapen, de Sneeuwwitjeskus toegepast op een comapatiënt, het stresserende leven van de verpleegster en het verhaal van een hond en zijn baasje die samen de lucht in worden geblazen… De ‘Vrouwen in ’t wit’ zijn gearriveerd, laat dat duidelijk zijn. Al jarenlang spelen tekenaar Bercovici en de nog steeds alom in stripland aanwezige scenarist Cauvin het klaar om een alles onthullende inkijk te geven in het dagelijkse leven van een ziekenhuis. Een formule die ondertussen al 32 albums heeft opgeleverd en waar geen sleet op lijkt te komen. Een immense hoogvlieger kan het album niet genoemd worden, een vermakelijk, pretentieloos album dat gesmaakt wordt door een breed publiek wel. Euthanasie is in deze ver weg. (KM)

Philippe Bercovici & Raoul Cauvin
’Vrouwen in ’t wit 32: Als een zwerende vinger’, Dupuis, 46 blz., €6,50.
***

22 September 2010, 16:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina