Strip Turnhout


Recensie

Gus 2: Mooie Schurk (Blain)

Rovers zijn ook maar mensen. Christophe Blain maakte dat al duidelijk in zijn ongewone piratenstrip ‘Isaac De Piraat’. Met ‘Gus’ focust hij op even aparte wijze op de outlaws in het wilde westen. De bende van Gus, Clem en Gratt geeft er in dit album de brui aan. We volgen in de verschillende korte verhalen vooral de omzwervingen van Clem, die op zoek gaat naar een evenwicht tussen zijn leven als bankovervaller, huisvader en minnaar.

Dit is duidelijk Blain op zijn ruwst. De personages en situaties zijn een stuk minder afgewerkt dan in reeksen als ‘Isaac De Piraat’ of ‘Socrate Le Demi-Chien’. Ook de tekeningen lijken impulsiever op papier gezet, maar dat komt de stijl van het boek enkel ten goede.
Met ‘Mooie Schurk’ bewijst Blain vooral dat zijn kwaliteit doorheen zijn vele reeksen constant blijft. Het maakt het wachten op een nieuw deel van ‘Isaac De Piraat’ makkelijker om dragen: we kijken voortaan minstens even hard uit naar de volgende ‘Gus’. (WLE)

Christophe Blain
‘Gus 2: Mooie Schurk’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 88 blz., €18,90.
****

22 September 2010, 14:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina