Strip Turnhout


Recensie

Alfa 11: Fucking patriot (Jigounov)

Met dit elfde deel van de spionagereeks ‘Alfa’ neemt Jigounov in zijn eentje alle honneurs waar. Schijnbaar geraakte hij het niet eens met originele scenarist Mythic over welke koers ze nu verder wilden uitgaan met hun geesteskind. Deze soloslim resulteert gelukkig niet in een echte stijlbreuk, maar de auteur kiest er nu wel voor om het tot nog toe ‘ongrijpbare’ hoofdpersonage wat meer body te geven. Dwight Tyler (of Alfa zo u wil) wordt door een aantal hoge piefen  in de val gelokt en zal nog wel enkele albums nodig hebben om zijn besmeurde naam opnieuw wit te wassen.

Dit tweede seizoen van ‘Alfa’ begint dus weliswaar vrij voorspelbaar, maar door het strakke tempo leest dit verhaal toch lekker weg. Bovendien doet het deugd om nog eens een strip te lezen die niet alleen uit mooie prentjes bestaat, maar waar je ook tekstueel gezien nog eens wat kauwwerk aan hebt. Een degelijke doorstart dus… (MS)

Iouri Jigounov
‘Alfa 11: Fucking patriot’, Le Lombard, 56 blz., €5,75.
***

7 September 2010, 13:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina