Strip Turnhout


Recensie

Endurance (Bertho & Boidin)

Het is veelzeggend dat dit boek begint met een uitleg over de avonturen van Roald Amundsen en Robert Falcon Scott. Hun reizen naar de Zuidpool hebben in de loop der jaren een mythische status verworven. Helaas gaat ‘Endurance’ over een latere reis van Ernest Shackleton, die een stuk minder heroïsch is.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vertrekt hij naar Antarctica in een poging het continent dwars over te steken. De missie strandt nog ver voor het continent, en het is voor de opvarenden ploeteren om weer in de bewoonde wereld komen.

Op zich zou de barre tocht materiaal genoeg moeten opleveren voor een boeiende strip, maar ook Bertho en Boidon kunnen hun missie niet succesvol afronden. Het verhaal wordt duidelijk te haastig verteld. Het blijft grotendeels bij een oppervlakkige weergave van de situaties, waardoor het je uiteindelijk niet kan schelen wat er met de poolreizigers gebeurt. (WLE)

Bertho & Boidin
‘Endurance’, Silvester Strips, 136 blz., €19,95.
**

22 September 2010, 16:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina