Strip Turnhout


Recensie

Schemerwoude 14: Vassya (Hermann & Yves H.)

Veel auteurs voelen zich geroepen om de donkere middeleeuwen in stripvorm te gieten, maar weinigen blijken zo uitverkoren als ene Hermann Huppen. Met zijn tiendelige reeks ‘De torens van Schemerwoude’ slaagde hij er wonderwel in om de sfeer van die fascinerende periode op een boeiende manier te vatten. Vanaf deel 11 wordt de reeks dan kortweg ‘Schemerwoude’ en concipiëren vader en zoon Huppen samen een aantal one-shots die vaagweg nog wel verbonden zijn met de originele reeks, omdat men à volonté een aantal personages recycleert.

In deze ‘Vassya’ zien we bv. Aymar weer terug, de oorspronkelijke protagonist. Een beetje vreemd, aangezien de man zomaar even een tijdsprong van een 500 jaar maakt! Nu, op het verhaal an sich valt weinig af te dingen: Aymar komt terecht in de 17de eeuw, bij een godsdienstoorlog tussen Polen en Russen. De typische Hermann-ingrediënten zijn er: een degelijk en filmisch opgebouwd verhaal, een flinke dosis bloedvergieten en een (naar Hermanns volstrekt unieke normen althans) mooie madam. Iedereen tevreden dus! (MS)

Hermann & Yves H.
‘Schemerwoude 14: Vassya’, Glénat, 48 blz., €6,95.
***

6 September 2010, 16:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina