Strip Turnhout


Recensie

Kaplan & Masson: De chaostheorie (Convard & Thibert)

We schrijven de jaren ’50 van de vorige eeuw: de atoomgeleerde Nathan Masson en inspecteur Etienne Kaplan slaan de handen in elkaar om een wraakactie tegenover een aantal protagonisten van het Amerikaanse kernprogramma in de kiem te smoren. Wat volgt is een vlot opgebouwde, maar niet bijster spannende race-tegen-de-klok-vertelling, inclusief de obligate achtervolgingen en ontploffingen.

Ik heb er serieus het raden naar waar auteurs en uitgeverij met deze strip naartoe willen. Het gegeven is zo klakkeloos overgenomen van Blake & Mortimer dat het voortdurende gefrons mijner wenkbrauwen al herhaaldelijk leidde tot een worsteling met de epileertang. Thibert brengt alles vakkundig in beeld, vaak zelfs met een knipoog naar de klare-lijn-voorbeelden (Let bv. op de mummie à la ‘De 7 kristallen bollen’), maar we zouden vreemd genoeg nog beginnen terugverlangen naar de houterige actiescènes en gedateerde dialogen van E.P. Jacobs. Was vroeger dan toch alles beter? (MS)

Didier Convard & Jean-Christophe Thibert
‘Kaplan & Masson: De chaostheorie’, Glénat, 56 blz., €15,50
**

7 September 2010, 12:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina