Strip Turnhout


Recensie

Missi Dominici 1: Het Zodiakkind (Gloris & Dellac)

Ergens diep in de eighties maakten de Bollock Brothers een retegoed nummer over ‘The 4 horsemen of the Apocalyps’, een geniale schijf waarvan ik de groove nog steeds kan dromen. Nu, deze overbekende passage uit het boek ‘Openbaringen’ heeft al veel muzikanten (slash) schrijvers (slash) filmmakers geïnspireerd. Ook in deze strip vertolken die verdoemde helleruiters dus een prominente rol.

Spijtig genoeg doen Gloris en Dellac niet echt iets bijster origineels met het gegeven. In een wat warrige setting gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het Zodiakkind (en zijn magische krachten) en vinden ze die vier ruiters op hun weg. In mijn fantasie waren die paardjes veel angstaanjagender dan wat Dellac hier op het tekenpapier placeert. Ik zal dus toch nog maar eens mijn cassette van The Bollocks opduikelen. Pret verzekerd. (MS)

Thierry Gloris & Benoît Dellac
‘Missi Dominici 1: Het Zodiakkind’, Glénat, 48 blz., €14,50.
**

15 September 2010, 17:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina