Strip Turnhout


Recensie

Conan 1+ 2: De dochter van de IJsreus & Achter de noordenwind (Busiek, Nord & Stewart)

Met Dark Dragon Books is Nederland een heuse stripuitgeverij rijker. Ze wil zich specialiseren in de betere fantasy en is van plan om naast deze ‘Conan’ op korte termijn ook ‘Red Sonja’ (zeg maar: Madame Conan) op de markt te gooien.

De originele ‘Conan’ van Robert E. Howard is ondertussen al meer dan 75 jaar oud en krijgt hier een pittige verjongingskuur van een nagelnieuw auteursteam. Dark Dragon koos ervoor om de originele comic op een groter formaat uit te geven. Commercieel gezien is dat een verantwoorde keuze, aangezien de Europese consument nog steeds niet wil weten van een comic- of oblongformaat. Jammer genoeg worden zo de tekortkomingen in de schematische stijl van tekenaar Nord extra in de verf gezet. Gelukkig laat scenarist Busiek het bloed van de pagina’s spatten, zodat inkleurder Stewart de rode verfpotjes en gros kon inslaan en de gemiddelde Conanadept zeker niet op zijn honger moet blijven zitten. (MS)

Kurt Busiek, Cary Nord & Dave Stewart
‘Conan 1+ 2: De dochter van de IJsreus & Achter de noordenwind’, Dark Dragon Books, 64 blz. en €17,95 per deel.
***

8 September 2010, 13:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina