Strip Turnhout


Recensie

Conan 1+ 2: De dochter van de IJsreus & Achter de noordenwind (Busiek, Nord & Stewart)

Met Dark Dragon Books is Nederland een heuse stripuitgeverij rijker. Ze wil zich specialiseren in de betere fantasy en is van plan om naast deze ‘Conan’ op korte termijn ook ‘Red Sonja’ (zeg maar: Madame Conan) op de markt te gooien.

De originele ‘Conan’ van Robert E. Howard is ondertussen al meer dan 75 jaar oud en krijgt hier een pittige verjongingskuur van een nagelnieuw auteursteam. Dark Dragon koos ervoor om de originele comic op een groter formaat uit te geven. Commercieel gezien is dat een verantwoorde keuze, aangezien de Europese consument nog steeds niet wil weten van een comic- of oblongformaat. Jammer genoeg worden zo de tekortkomingen in de schematische stijl van tekenaar Nord extra in de verf gezet. Gelukkig laat scenarist Busiek het bloed van de pagina’s spatten, zodat inkleurder Stewart de rode verfpotjes en gros kon inslaan en de gemiddelde Conanadept zeker niet op zijn honger moet blijven zitten. (MS)

Kurt Busiek, Cary Nord & Dave Stewart
‘Conan 1+ 2: De dochter van de IJsreus & Achter de noordenwind’, Dark Dragon Books, 64 blz. en €17,95 per deel.
***

8 September 2010, 13:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina