Strip Turnhout


Recensie

Revolver (Kindt)

Toen ik een tijdje geleden liep te grasduinen in The American Bookstore in Den Haag, luisterde ik onwillekeurig een gesprek af tussen twee Amerikaanse uitwisselingsstudenten. Eén van hen prees deze ‘Revolver’ zo de hemel in dat de ander niet kon laten om hem aan zijn winkelmandje toe te voegen. Nu is mijn vertrouwen in de Amerikaanse comicindustrie na clichésuperheld nummer 7858 ver zoek, maar toch duikelde ik geïntrigeerd – en ondanks de krimpfolieverzegeling-  een tweede exemplaar op van deze bevreemdende graphic novel. En ik werd zeker niet teleurgesteld.

Het leven van Sam zit op een dood spoor: saaie job, weinig vrolijke relatie, maar wel veilig voorspelbaar. Als hij op een gegeven moment wakker wordt, is alles anders: er heerst een besmettelijke ziekte, de stad wordt gebombardeerd en hij ontpopt zich ongewild tot een actieheld. Vreemd genoeg ontwaakt hij de volgende dag weer in zijn normaal, doodvervelend leventje…

Matt Kindt (alom gelauwerd voor zijn ‘Super Spy’) weet deze verwarring  heel treffend in beeld te brengen en houdt je zo doelbewust een spiegel voor door je met je eigen luizenleventje te confronteren. (MS)

Matt Kindt
‘Revolver’, Vertigo, 172 blz., ca. €25 (Engelstalig)
****

2 March 2011, 15:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina