Strip Turnhout


Recensie

Levenslijnen (Giroud )

Giroud flikt het weer. Net als in zijn topreeksen ‘Geheimen’, ‘Quintett’ en ‘De tien geboden’ jongleert hij met invalshoeken, perspectieven en personages. Centraal staan deze keer de jeugdzonden van ene Ellen Baker, die ooit betrokken was bij een mislukte bankoverval waarbij twee doden vielen. Haar liefdesrivale draaide echter voor deze misdaad op en riskeert nu de doodstraf. Als Ellens geweten begint op te spelen, schotelt Giroud ons verschillende mogelijkheden voor. Wat als…

De man omringde zich voor dit project niet alleen met een hele schare eersteklas tekenaars als pakweg Daniel Hulet (‘Extra muros’), Ruben Pellejero (‘Goelagwals’) en Gilles Mezzomo (‘Luka’, ‘Ethan Ringler’), hij koos er ook voor om zijn synopsis te laten uitwerken door verschillende scenaristen. Zo vinden we in het colofon o.a. Eric Corbeyran (‘De zang van de vampiers’), Denis Lapière (‘Luka’) en Pierre Makyo (‘DNA’, ‘De Schilderleraar’) terug en het is echt intrigerend hoe deze topcast het verhaal naar hun respectievelijke handen weet te zetten. 14 delen zijn er gepland en we zitten halfweg. De weg is nog lang, de gidsen ervaren. (MS)

Frank Giroud e.a.
‘Levenslijnen’ (zeven delen verschenen), Glénat, 48 blz.,€14,50 per deel.
****

2 March 2011, 14:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina