Strip Turnhout


Recensie

Lydie (Lafebre & Zidrou)

Als je een leugen lang genoeg volhoudt, wordt hij waar. Vooral als je die leugen heel enthousiast vertelt. De Lydie die haar naam gaf aan dit boek, is een dode baby. Haar moeder kan dit verlies niet verwerken, en kiest ervoor te doen of er niets aan de hand is. Dus wordt de dokter af en toe wakker gemaakt omdat de imaginaire dochter ziek is, en aanvaardt de school de inschrijving van een leerlinge die altijd afwezig zal zijn.

Zidrou en Lafebre zijn er met verve in geslaagd een aangrijpend maar zowaar ook vrolijk boek te maken over een overleden kind. En terloops schetsen ze ook een mooi beeld over het leven in een achtergestelde wijk en over hoe men omgaat met mensen met een mentale handicap.

Lydie is helaas een one-shot, maar hopelijk staat er nog meer op stapel van dit duo. (WLE)

Jordi Lafebre & Zidrou
‘Lydie’, Dargaud, 60 blz., €14,95.
****

2 March 2011, 14:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina