Strip Turnhout


Recensie

Tanatos 4: Parijs onder vuur (Convard & Delitte)

In het vorige Tanatosalbum liet scenarist Convard ons wat verweesd achter. Stond er dan echt geen maat op dit meesterbrein? Lag de wereld dan echt aan zijn voeten?

In dit album slagen de ordetroepen er toch stilaan in om wat blutsen in ’s mans pantser te kloppen, ook al weet hij uiteindelijk weer aan het langste eind te trekken. Hadden we in het begin wat bedenkingen bij het hele steampunkgebeuren, met albums als dit wordt onze scepsis grotendeels weggewerkt. Convard zorgt ervoor dat alles geloofwaardig blijft en trapt niet in de val van het genre door alles in buitenmaatse proporties door je keel te willen proppen. Met de (nog onder voorbehoud) ontluikende romance tussen het titelpersonage en zijn gevangene zorgt hij er in elk geval voor dat het bijzonder spannend blijft en kijk je toch weer uit naar het volgende deel. De cliffhanger is er in elk geval een om u tegen te zeggen. U!!! (MS)

Didier Convard & Jean-Yves Delitte
‘Tanatos 4: Parijs onder vuur’, Glénat, 56 blz., €14,50.
***

20 March 2012, 15:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina