Strip Turnhout


Recensie

Meccano 4 (Kolk)

Hanco Kolk blijft een buitenbeentje in de wereld van het Nederlandse beeldverhaal. Met ‘Gilles De Geus’ levert hij samen met Peter De Wit een hilarische historische reeks af over de opstand van de Zeventien Provinciën tegen Spanje, met ‘S1ngle’ maakt hij (ook al met De Wit) een populaire krantenstrip, en hij heeft altijd nog wel een paar andere nevenprojecten lopen. Zijn paradepaardje blijft ‘Meccano’, een strip over een gefingeerd stadje aan de Middellandse Zee. Toen iedereen dacht dat de reeks definitief dood en begraven was, kondigde de Nederlandse uitgeverij De Harmonie deel 4 aan. En wat meer is: ‘Meccano 4’ wordt in zes losse, in zwart-wit uitgevoerde comics van telkens een twintigtal pagina’s in het Engels voorgepubliceerd door de Antwerpse uitgeverij Bries. ‘Meccano 4′ laat zien dat Hanco Kolk visueel nog een stuk gestileerder en straffer geworden is dan hij al was. Zijn stijl houdt het midden tussen Hergé en Picasso, als u zich daar iets bij kan voorstellen. Het verhaal van Miss Meccano en haar opgroeiende dochter bulkt van de vondsten en dendert met bekwame spoed van de ene onverwachte wending naar de andere. Nog! (TH)

Hanco Kolk,
‘Meccano 4’, Bries, 4 van 6 deeltjes verschenen, geen paginering, € 5 per deel.
****

14 September 2012, 17:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina