Strip Turnhout


Recensie

Will Eisner’s The Spirit 1 (Cooke, Bone & Stewart)

Wellicht in afwachting van de verfilming van Will Eisners ‘The Spirit’ door Frank Miller (bekend van ‘Sin City’), wekte DC Comics de gemaskerde superheld-met-een-hoek-af terug tot leven. Daarvoor is een ploegje samengesteld rond Darwyn Cooke. Het is natuurlijk even wennen, zo’n herstart, waarbij de auteurs zelfs niet de moeite doen om het idioom en de tekenstijl van de oorspronkelijke maker (Eisner dus in dit geval) te benaderen. Maar het moet gezegd: het werkt wél. Het verhaal is een pak langer dan de oorspronkelijke short stories van Eisner zelf. Ondanks de nieuwe look en de aanpassingen aan de tijdsgeest (gsm’s en wereldberoemde nieuwsankers die ontvoerd worden ten spijt, zijn de slechterikken nog even slecht als vroeger) blijft op één of andere manier de spirit van The Spirit overeind. (TH)

Darwyn Cooke, J. Bone & Dave Stewart,
‘Will Eisner’s The Spirit 1’, DC Comics, geen paginering, 3,60 euro. (Engelstalig)
***


14 September 2012, 15:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina