Strip Turnhout


Recensie

Titeuf 10: Mijn beste vrienden (Zep)

Titeuf is de voorbije jaren in Frankrijk uitgegroeid tot het grootste verkoopsucces sinds Astérix, met 850.000 verkochte exemplaren per titel. En het moet gezegd: de gags over de opgroeiende tiener met de uit de kluiten gewassen kuif zijn vaak raak, heerlijk gezagsontrouw en nergens belerend. Het is al eerder gezegd, maar toch: qua sfeer en mentaliteit zit de reeks dicht bij wat Marc Legendre indertijd met zijn ‘Biebel’ deed.

Wij snappen wel niet veel van de gevolgde vertaalpolitiek: dit tiende deel is in Frankrijk het elfde, terwijl nog lang niet alle voorgaande nummers in het Nederlands vertaald zijn. Er zal ongetwijfeld wel een reden voor zijn, maar begrijpen doen wíj het in ieder geval niet. (MG)

Zep,
‘Titeuf 10: Mijn beste vrienden’, Glénat, 48 blz., € 6,50.
***

14 September 2012, 15:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina