Strip Turnhout


Recensie

Joe de Eskimo 1 (De Poortere)

U kent Pieter De Poortere wellicht van de tekstloze strip ‘Boerke’, een vrij sadistische, tekstloze gagreeks die nog een blauwe maandag in Humo stond. ‘Joe de Eskimo’ is zijn eerste lange verhaal dat een volledig album in beslag neemt. Een evolutie die wij toejuichen, want zelden hebben wij de laatste maanden harder gelachen dan met dit boekje. Een tragi-komisch liefdesverhaal, met onderweg meer dan een paar hilarische twists. Heerlijk boekje, waarin het woord ‘zatlap’ eindelijk terug in zijn oude glorie wordt hersteld. En ideaal als u uw lief nog eens wil verrassen, en eens niet in de parfumwinkel wil passeren. (TH)

Pieter De Poortere,
‘Joe de Eskimo 1’, Bries, 32 blz., € 9,95.
****

14 September 2012, 16:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina