Strip Turnhout


Didier Conrad wordt nieuwe tekenaar van Asterix

De populaire stripreeks Asterix krijgt een nieuwe tekenaar – en niet de minste! De eer gaat naar Didier Conrad, die vooral bekend is als tekenaar van het – vaak controversiële – De onnoembaren, op scenario van Yann. Het is een onverwachte keuze: in september 2011 werd Frédéric Mebarki, die al een tijdje assisteerde met de ininkting van de Asterix-albums, als opvolger van de oorspronkelijke tekenaar Alberto Uderzo aangeduid. Waarom Mebarki de tekenpen dan toch niet ter hand zal nemen, is niet helemaal duidelijk. Zelf liet hij weten dat de druk te hoog is: gezien de populariteit van de reeks zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Uderzo zelf gaf al aan dat hij bijzonder veeleisend zal zijn voor zijn opvolger. Voor Conrad betekent het Asterix-avontuur een kinderdroom die uitkomt. Titel en verhaallijn van het nieuwe album, dat eind 2013 zal verschijnen op scenario van Jean-Yves Ferri, zijn nog niet bekend.

Asterix ontstond in 1959 en van de 34 albums die er sindsdien verschenen, gingen in totaal ongeveer 350 miljoen exemplaren over de toonbank. De oorspronkelijke scenarist was René Goscinny, maar die overleed al in 1977. Na zijn dood zette Uderzo – die intussen 85 is – de reeks alleen verder. Met Didier Conrad wordt nu een talentvolle maar niet onbesproken tekenaar in huis gehaald: in De Onnoembaren flirtten hij en Yann graag met de grenzen van het fatsoen, en uitgever Dupuis had met het duo dan ook zijn handen vol. André Franquin was dan weer een grote fan die het vaak voor hen opnam. Hoe en in welke mate Conrad Asterix naar zijn hand zal mogen of kunnen zetten, zal pas bij de verschijning van het volgende album duidelijk worden.

Vandaag verscheen bij uitgeverij Hors Collection trouwens de luxueuze uitgave L’intégrale Uderzo: 1941-1951. Het is een overzichtsuitgave over de eerste tien jaar van Uderzo’s stripcarrière, samengesteld door Philippe Cauvin en Alain Duchêne, met medewerking van Uderzo zelf. Meer informatie vindt u hier.

12 October 2012, 16:23 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina