Strip Turnhout


Recensie

Het ding en ik (Shaun Tan)

Toen hij net zijn doorbraakboek ‘De aankomst’ had gepubliceerd, was Shaun Tan nog een rustige, bescheiden en erg vriendelijke jonge Australische tekenaar die een grote toekomst voorspeld werd. Bescheiden was hij, al wist hij erg goed waar hij mee bezig was en wat hij wilde bereiken. Goed vijf jaar later had Tan zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen valt in de wereld van prentenboek en strip, en kreeg hij voor de kortfilm gebaseerd op zijn boek ‘The Lost Thing’ zelfs een Oscar.

‘Het ding en ik’ is de vertaling van dat boek, de Nederlandse tekst is van de hand van Bart Moeyaert. Een even bevreemdend als ontroerend verhaal is het, over een jongen die op het strand een ding vindt. Iets vreemds. Eerst speelt hij er mee, later weet hij niet wat hij ermee moet beginnen. De jongen neemt het mee, en gaat op zoek naar de afkomst van het ding en zijn betekenis. Een prachtig boek over afstand, vervreemding en vertrouwdheid, dat elke genre-indeling overstijgt. (TH)

Shaun Tan

‘Het ding en ik’, Querido, 40 blz., €14,95.

*****

21 March 2013, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina