Strip Turnhout


Recensie

Verzet tegen de Gestapo! De buitengewone avonturen van Pietje de Vechtjas (Pink)

Brabant Strip is een organisatie van stripliefhebbers die zich toelegt op het uitgeven van strips uit de gloriedagen van het Belgische beeldverhaal. Alle aangesloten leden krijgen vijf keer per jaar een magazine in de bus, en  heruitgaves van vergeten of onuitgegeven werk van bekende en minder bekende namen. De kwaliteit van het uitgegeven werk is wisselvallig, maar de uitgaves geven steeds blijk van zowel deskundigheid als grote liefde voor de strip.
In 2012 bracht Brabant Strip veel werk uit van de vergeten Vlaamse strippionier Pink, pseudoniem van Eugène Hermans (1911-1992). Een regelrechte ontdekking, want Hermans was de eerste die in Vlaamse strips tekstballons introduceerde, en tot voor kort was zijn werk zo goed als onbekend. ‘Verzet tegen de Gestapo!’ dateert uit 1945, en is een avonturenstrip over een weerstander. Het werk van Pink is een kind van zijn tijd, het scenario (van een zekere “professor Coremans”) ronduit zwak, maar het frisse tekenwerk maakt veel goed. (TH)

Pink
‘Verzet tegen de Gestapo! De buitengewone avonturen van Pietje de Vechtjas’, Brabant Strip, 32 blz., enkel verkrijgbaar bij Brabant Strip Magazine 191.
***

4 June 2013, 16:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina