Strip Turnhout


Recensie

Billy Bat (Naoki Urasawa/Takashi Nagasaki)


Naoki Urasawa is een mangaka die zelfs bij ons bekend is, met dank aan zijn topreeksen ‘Monster’ en ‘20th Century Boys’. In zijn nieuwste manga, ‘Billy Bat’, staat een vleermuis-detective centraal die allerlei avonturen beleeft, die – juist – Billy Bat heet. De strip is aan een stevige opmars bezig wanneer de tekenaar, Kevin Yamagata, geconfronteerd wordt met een probleem. Blijkt dat zijn figuurtje reeds bestaat in Japan. Heeft hij onbewust plagiaat gepleegd? Yamagata wil zijn geweten sussen en gaat op zoek naar de oorspronkelijke bedenker van het Billy Batfiguurtje. Maar de tijden zijn onrustig. Het verhaal speelt zich immers af in het Japan van 1949. Woelige naoorlogse jaren…

Eenmaal aangekomen in Tokio komt Yamagata terecht in een spiraal van gebeurtenissen die hem naar een geheim genootschap leiden waarin zijn Billy Bat figuurtje een centrale rol lijkt te spelen. Zelfs twéé Billy Bat figuurtjes. Een witte… en een zwarte. Maar wie is het goede? En vooral, wie het kwade?

‘Billy Bat’ kent een start die doet denken aan ‘20th Century Boys’. Een normale doorsnee burger die terecht komt in een avontuur dat hij nauwelijks de baas kan. Alweer een beklijvende, veelbelovende thriller. (KS)

NAOKI URASAWA / TAKASHI NAGASAKI

‘Billy Bat’ (vier delen verschenen), Pika, 196 blz., € 8,05.

(Franstalig)

****

13 September 2013, 15:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina