Strip Turnhout


Recensie

Lectrr Brult (Lectrr)

De Gentse cartoonist Lectrr, een van the hardest working men in cartoonbusiness, houdt er een indrukwekkend productieritme op na. Sinds hij huiscartoonist van de krant De Standaard is, levert hij elke dag een hele reeks cartoons af die inspelen op de actualiteit van de dag. Hij werkt daarbij in de eerste plaats voor de krant van morgen. ‘Lectrr brult!’ bevat een selectie uit zijn werk uit 2012, is daarmee dus ook meteen een alternatief jaaroverzicht. Al tekenend maakt de cartoonist de balans op van dat jaar.

Lectrr heeft geen enkele andere agenda dan dat hij zijn lezers wil laten lachen. Hij steekt dan ook de draak met alles en iedereen. Met De Wever en met Di Rupo, met de banken maar ook met de vakbonden, met de islam en met de katholieke kerk. Een politieke voorkeur heeft hij niet. Nu ja, wellicht heeft hij die wel, maar uit zijn cartoons valt ze niet af te leiden. Het gaat maar om één ding: de grap. Slechts één klein opmerkingetje: een beetje duiding zou soms geen kwaad kunnen (zoals bij de cartoonbundelingen van ‘Fokke & Sukke’ bijvoorbeeld wel gebeurt), want niets blijkt zo vluchtig als de actualiteit. Regelmatig vraag je je als lezer af: hoe zat dat nu ook weer? (FG)

Lectrr

Lectrr brult!

Davidsfonds, 288 blz., €19,95.

***

3 July 2014, 12:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina