Strip Turnhout


Recensie

Les Carnets de Cerise 1 tot 3 (Chamblain en Neyret)

Cerise droomt ervan later schrijfster te worden. Haar onbedwingbare nieuwsgierigheid leidt haar telkens weer naar onverwachte en fantastische ontmoetingen. Scenarist Joris Chamblain is erin geslaagd een rijke en warme wereld te creëren. Cerise is voortdurend verwonderd op zoek naar de kleine schatten in deze wereld. Zonder vals sentiment maar met een fikse dosis empathie voor de kinderwereld maakte Chamblain al drie albums, telkens samen met de jonge tekenares Aurélie Neyret. Haar werk is een prachtige mengeling van onbezorgde, wat naïeve prenten en verbluffende kleuren. De ontdekkingen van Cerise worden de ontdekkingen van de lezer. We werden ook als volwassene meegesleurd in haar wereld waar ze verloren dierentuinen laat herleven of de geheimen van oude boeken ontrafelt. Wat constant is in alle albums, is de voortdurende verwondering. Mensen blijken in staat tot de grootste dingen, ook al beseffen Chamblain en Neyret dat dat zeker niet altijd de bovenhand haalt. Met Les Carnets de Cerise hebben ze alleszins één van de beste jeugdstrips van de laatste jaren voortgebracht. (MB)
‘Les Carnets de Cerise 1 tot 3′ (Chamblain en Neyret), Soleil / Métamorphose, 80 blz. per deel, €15,95 per deel. (Franstalig)

2 April 2015, 16:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina