Strip Turnhout


Recensie

Les Carnets de Cerise 1 tot 3 (Chamblain en Neyret)

Cerise droomt ervan later schrijfster te worden. Haar onbedwingbare nieuwsgierigheid leidt haar telkens weer naar onverwachte en fantastische ontmoetingen. Scenarist Joris Chamblain is erin geslaagd een rijke en warme wereld te creëren. Cerise is voortdurend verwonderd op zoek naar de kleine schatten in deze wereld. Zonder vals sentiment maar met een fikse dosis empathie voor de kinderwereld maakte Chamblain al drie albums, telkens samen met de jonge tekenares Aurélie Neyret. Haar werk is een prachtige mengeling van onbezorgde, wat naïeve prenten en verbluffende kleuren. De ontdekkingen van Cerise worden de ontdekkingen van de lezer. We werden ook als volwassene meegesleurd in haar wereld waar ze verloren dierentuinen laat herleven of de geheimen van oude boeken ontrafelt. Wat constant is in alle albums, is de voortdurende verwondering. Mensen blijken in staat tot de grootste dingen, ook al beseffen Chamblain en Neyret dat dat zeker niet altijd de bovenhand haalt. Met Les Carnets de Cerise hebben ze alleszins één van de beste jeugdstrips van de laatste jaren voortgebracht. (MB)
‘Les Carnets de Cerise 1 tot 3′ (Chamblain en Neyret), Soleil / Métamorphose, 80 blz. per deel, €15,95 per deel. (Franstalig)

2 April 2015, 16:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina