Strip Turnhout


Recensie

Space Brothers (CHUYA KOYAMA)

Wat gebeurt er als twee broers dezelfde passie delen en dezelfde droom nastreven, maar de ene broer voor het geluk geboren is en de andere onder een slecht gesternte ter wereld kwam? Mutta en Hibito zijn nog kleine jongens wanneer hun passie voor het heelal wordt aangewakkerd door een vreemd voorval. Vanaf dat ene moment streven beide jongens nog maar één droom na: astronaut worden. In hun jonge jaren is het Mutta die zijn broertje Hibito bij de hand neemt, maar wanneer het verhaal aanvangt heeft Hibito zijn grote broer ver achter zich gelaten. Hibito is de rijzende ster aan het NASA-firmament. Mutta daarentegen is zopas ontslagen als ingenieur bij een autofabrikant en beseft dat hij zijn droom veel te lang heeft verwaarloosd. Hij besluit zich in te schrijven bij JAXA, het Japanse equivalent van NASA, om mee te doen aan testen om astronaut te worden.

‘Space Brothers’ is opgezet volgens een klassiek stramien en bevat veel elementen die mangaliefhebbers uit andere reeksen zullen herkennen. Alles is echter zo goed en boeiend uitgewerkt, en de achtergrond is zo uniek en tegelijkertijd zo universeel, dat ik durf spreken van een klassieker in wording. Net omdat alles zo klassiek en rechttoe-rechtaan is, zal ‘Space Brothers’ ook een heel breed publiek overtuigen. (KS)


CHUYA KOYAMA
‘Space Brothers’ (zeven delen verschenen), € 8,30 per deel.
(Franstalig)

22 September 2015, 14:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina