Strip Turnhout


Recensie

les miettes (Frederik Peeters & Ibn Al Rabin)

We hebben het u al gezegd, maar voor de zekerheid nog maar een keer: de Zwitserse stripmaker Frederik Peeters (een interview vindt u in Stripgids 23) is één van de interessantste en meest getalenteerde stripmakers van het moment. Zeg maar dat wij het gezegd hebben.

En voor wie er geen genoeg van krijgt en een mondje Frans spreekt: met ‘Les miettes’ verschijnt een jeugdwerk van Peeters, naar een scenario van Ibn Al Rabin, voor het eerst in een reguliere editie. Ook hier wordt je als lezer meegestuurd in een ontspoord universum, namelijk dat van een staatsgreep aan de hand van een gekaapte trein. Alleen blijkt het nogal moeilijk de trein van richting te doen veranderen en naar een andere bestemming te leiden… Wat minder strak en wisselvalliger dan ‘Aâma’, maar toch een herontdekking van formaat. (TH)


Frederik Peeters & Ibn Al Rabin
‘Les miettes’, Atrabile, 72 blz., €18.
(Franstalig)

22 September 2015, 14:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina