Strip Turnhout


Recensie

les miettes (Frederik Peeters & Ibn Al Rabin)

We hebben het u al gezegd, maar voor de zekerheid nog maar een keer: de Zwitserse stripmaker Frederik Peeters (een interview vindt u in Stripgids 23) is één van de interessantste en meest getalenteerde stripmakers van het moment. Zeg maar dat wij het gezegd hebben.

En voor wie er geen genoeg van krijgt en een mondje Frans spreekt: met ‘Les miettes’ verschijnt een jeugdwerk van Peeters, naar een scenario van Ibn Al Rabin, voor het eerst in een reguliere editie. Ook hier wordt je als lezer meegestuurd in een ontspoord universum, namelijk dat van een staatsgreep aan de hand van een gekaapte trein. Alleen blijkt het nogal moeilijk de trein van richting te doen veranderen en naar een andere bestemming te leiden… Wat minder strak en wisselvalliger dan ‘Aâma’, maar toch een herontdekking van formaat. (TH)


Frederik Peeters & Ibn Al Rabin
‘Les miettes’, Atrabile, 72 blz., €18.
(Franstalig)

22 September 2015, 14:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina