Strip Turnhout


Recensie

Superman Action Comics boek 1: Superman en de mannen van staal (Grant Morrison, Rags Morales & Andy Kubert)

Toen uitgeverij RW op de Nederlandstalige markt verscheen, hadden we er eerlijk gezegd niet meteen veel vertrouwen in. Zou het niet de zoveelste uitgever zijn die zich met veel enthousiasme op vertalingen van Amerikaanse superheldenstrips wierp, maar al heel snel de handdoek in de ring zou gooien? Het was wellicht al iets te vaak gebeurd om er veel vertrouwen in te hebben.

Maar zie, ondertussen lijkt RW een vaste waarde geworden te zijn, en blijft de uitgever met vaste regelmaat nieuwe titels op de markt brengen uit de catalogus van DC Comics, waarin je tekenaars en vooral scenaristen naarstig ziet speuren naar nieuwe invalshoeken. Ze gaan daarbij vaak op zoek naar de wortels van de bekendste personages.

‘Superman Action Comics’ (de titel verwijst al naar Action Comics, waarin Superman voor het eerst zijn opwachting maakte) zoomt in op de beginjaren van de man van staal: hoe is hij in Metropolis beland, hoe leerde hij Lex Luthor kennen, waar liep hij Loïs Lane tegen het lijf… Het zijn allemaal vragen waar scenarist Grant Morrison een antwoord op geeft in dit eerste boek. Soms inventief, soms spannend, maar in het geheel overheerste bij ons toch het ‘een beetje minder had gemogen’-gevoel. (TH)


Grant Morrison, Rags Morales & Andy Kubert
‘Superman Action Comics boek 1: Superman en de mannen van staal’, RW, 256 blz., €24,95.


22 September 2015, 16:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina