Strip Turnhout


Recensie

Op Drift (Xavier Coste)


Voor zijn nieuwste one-shot baseerde de Franse jongeman Xavier Coste zich op het waargebeurde verhaal van Eddie Guerin en Chicago May, dat hij verplaatste naar begin 1910. Op dat moment staat Parijs volledig onder water. Om zijn gokschulden af te lossen, waagt Eddie een bankoverval, die helaas faliekant afloopt. Zal hij zijn geliefde Agatha terug zien?

Met ‘Rimbaud’ en ‘Egon Schiele’ maakte Coste nog relatief traditionele strips. Voor ‘Op Drift’ schilderde hij elk vakje apart. In combinatie met de art nouveau-achtige bladindeling levert het een impressionante leeservaring op. Zijn verhaal is eenvoudiger en bovendien kunnen het open einde en de tweespalt tussen Parijs onder water en de strafkolonie in de jungle allicht niet iedereen overtuigen. (WA)


Xavier Coste
‘Op Drift’, Casterman, 72 blz., €18,95.

8 September 2015, 15:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina