Strip Turnhout


Recensie

De Campbells 1: Inferno (Munuera)

Piratenverhalen: het grote publiek lijkt er niet genoeg van te kunnen krijgen, zowel op het grote scherm als in stripvorm. Daarmee vertrekt de nieuwe reeks ‘De Campbells’ meteen van een populair uitgangspunt, maar staat auteur Munuera ook voor de uitdaging om iets origineels te doen met een reeds van ontelbare kanten belicht genre. En daarin slaagt hij wonderwel. Munuera, die we al kennen van onder meer ‘Fraternity’ en ‘Betoveringen’ en die voor ‘De Campbells’ zowel het scenario als de tekeningen voor zijn rekening neemt, verrast met een pittig verhaal vol humor dat een breed publiek zal weten te charmeren.

Centraal staat de beruchte piraat Campbell, wiens vrouw vermoord werd door slechterik-van-dienst Inferno. Campbell wil na dit drama zijn dochters Itaca en Genova in alle rust opvoeden, maar zijn piratenverleden laat hem niet los. In een reeks korte, zwierig getekende hoofdstukjes leren we alle kleurrijke figuren uit de piratenwereld kennen, zien we de verschillende leden van het gezin Campbell op een heel herkenbare manier met zichzelf worstelen en beginnen we stilaan iets te vermoeden over het gemeenschappelijke verleden van Campbell en Inferno. Een aanrader die vraagt om een vervolg. (AG)


Munuera
‘De Campbells 1: Inferno’, Dupuis, 56 blz., €7,50.

22 September 2015, 14:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina