Strip Turnhout


Recensie

De Campbells 1: Inferno (Munuera)

Piratenverhalen: het grote publiek lijkt er niet genoeg van te kunnen krijgen, zowel op het grote scherm als in stripvorm. Daarmee vertrekt de nieuwe reeks ‘De Campbells’ meteen van een populair uitgangspunt, maar staat auteur Munuera ook voor de uitdaging om iets origineels te doen met een reeds van ontelbare kanten belicht genre. En daarin slaagt hij wonderwel. Munuera, die we al kennen van onder meer ‘Fraternity’ en ‘Betoveringen’ en die voor ‘De Campbells’ zowel het scenario als de tekeningen voor zijn rekening neemt, verrast met een pittig verhaal vol humor dat een breed publiek zal weten te charmeren.

Centraal staat de beruchte piraat Campbell, wiens vrouw vermoord werd door slechterik-van-dienst Inferno. Campbell wil na dit drama zijn dochters Itaca en Genova in alle rust opvoeden, maar zijn piratenverleden laat hem niet los. In een reeks korte, zwierig getekende hoofdstukjes leren we alle kleurrijke figuren uit de piratenwereld kennen, zien we de verschillende leden van het gezin Campbell op een heel herkenbare manier met zichzelf worstelen en beginnen we stilaan iets te vermoeden over het gemeenschappelijke verleden van Campbell en Inferno. Een aanrader die vraagt om een vervolg. (AG)


Munuera
‘De Campbells 1: Inferno’, Dupuis, 56 blz., €7,50.

22 September 2015, 14:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina