Strip Turnhout


Recensie

Zwanenzang Deel 1 (Cédric Barbouche, Xavier Dorison & Emmanuel Herzet)

Het eerste deel van het tweeluik ‘Zwanenzang’ draagt bijna trots de ronde sticker met een rode klaproos op de hardcover – om zeker ook de diehards te lokken die er maar geen genoeg van krijgen.

Na de zoveelste zinloze slachting krijgen de overlevende soldaten een petitie in handen die duizenden van hun kameraden ondertekend hebben, tegen de absurde bevelen van hun overste. De papieren moeten bij Morin geraken, de voorzitter van de Assemblée, en liefst voor het volgende offensief. Een huzarenklus die nog wordt bemoeilijkt wanneer één van hen hun overste vermoordt…

Xavier Dorison kennen we als de beloftevolle scenarist van onder meer ‘W.E.S.T.’ en ‘Long John Silver’. Samen met de relatief onbekende Emmanuel Herzet levert hij een spannend verhaalbegin af. Maar wij waren nog meer onder de indruk van de geschilderde tekeningen en knappe kadreringen van Cédric Babouche, die duidelijk zijn animatie-achtergrond verraden. Knap werk! (WA)


Cédric Barbouche, Xavier Dorison & Emmanuel Herzet
‘Zwanenzang Deel 1’, Le Lombard, 64 blz., €17,95.

10 September 2015, 14:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina