Strip Turnhout


Recensie

Zwanenzang Deel 1 (Cédric Barbouche, Xavier Dorison & Emmanuel Herzet)

Het eerste deel van het tweeluik ‘Zwanenzang’ draagt bijna trots de ronde sticker met een rode klaproos op de hardcover – om zeker ook de diehards te lokken die er maar geen genoeg van krijgen.

Na de zoveelste zinloze slachting krijgen de overlevende soldaten een petitie in handen die duizenden van hun kameraden ondertekend hebben, tegen de absurde bevelen van hun overste. De papieren moeten bij Morin geraken, de voorzitter van de Assemblée, en liefst voor het volgende offensief. Een huzarenklus die nog wordt bemoeilijkt wanneer één van hen hun overste vermoordt…

Xavier Dorison kennen we als de beloftevolle scenarist van onder meer ‘W.E.S.T.’ en ‘Long John Silver’. Samen met de relatief onbekende Emmanuel Herzet levert hij een spannend verhaalbegin af. Maar wij waren nog meer onder de indruk van de geschilderde tekeningen en knappe kadreringen van Cédric Babouche, die duidelijk zijn animatie-achtergrond verraden. Knap werk! (WA)


Cédric Barbouche, Xavier Dorison & Emmanuel Herzet
‘Zwanenzang Deel 1’, Le Lombard, 64 blz., €17,95.

10 September 2015, 14:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina