Strip Turnhout


Recensie

Hoe open ik een boek (Stefan Verwey)

De Nederlandse cartoonist Stefan Verwey maakt al jaren cartoons voor de wekelijkse boekenbijlage van De Volkskrant. Daarin houdt hij het literaire leven en de boekhandel tegen het licht.

Hoe open ik een boek bevat een selectie van de beste tekeningen van de voorbije jaren. Bij momenten is Verwey bijzonder geestig, alleen tijdens de lange reeks min of meer gelijklopende grapjes gebaseerd op het gegeven dat een e-reader een hele bibliotheek kan bevatten, geraakten we even de aandacht kwijt. Leuk boekje voor al wie van papier en lezen houdt.


Stefan Verwey
‘Hoe open ik een boek’, De Harmonie, 176 blz., € 17,50.

22 September 2015, 13:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina