Strip Turnhout


Recensie

Familie piraat 2: De bedrieger (Fabrice Parme & Aude Picault)


De Franse animatieserie ‘La Famille pirate’, uitgezonden tussen 1991 en 2004, kent een zekere aanhang en wordt sinds 2012 opgevolgd door een stripserie, waarin nu het tweede album verschijnt. Tekenfilm en strip kennen een grappig uitgangspunt: typische piratengewoontes contrasteren met de vredige levenswijze van een piratenfamilie. De onverwachte komst van zijn vader verstoort het rustige leven van Victor Macrail en zijn gezin. De vader-zoon conflicten maken echter vlug plaats voor een bedrogverhaal waarbij de legende over Max Turtle, de stichter van het piratendorp, misbruikt wordt voor een roofhandeltje.

Typisch voor een aantal recente Franse piratenstrips (denk maar aan het magistrale ‘Het eiland Bourbon 1730’ van Parmes copain Trondheim), dat spelen met mythes en verhalen over piraten. De zwier waarmee Parme tekent, de groteske gezichtscontouren (die baarden en kinnebakken!) en fijne details (zoals een kip met een houten poot) maken van deze kinderstrip een leuke ervaring, ook al zijn de scenario’s – en dat gold ook voor de animatieserie – niet zo origineel. (CB)


Fabrice Parme & Aude Picault
‘Familie piraat 2: De bedrieger’, Dargaud, 48 blz., €6,50.

8 September 2015, 15:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina