Strip Turnhout


Recensie

Message on a Bottle (Thomas Du Caju & Erik Verdonck)

Doorgaans zijn opdrachtstrips – waarbij de (reclame)boodschap van de opdrachtgever primeert op het verhaal – duidelijker herkenbaar en verschijnen ze niet per se bij stripuitgeverijen. In dat opzicht is ‘Message on a Bottle’, een mooie hardcoveruitgave van Ballon Media, een beetje misleidend, want het gaat wel degelijk om een boek in opdracht , en wel van Anthony Martin, CEO van Anthony Martin’s Finest Drinks en invoerder/verdeler van het bekende Guinnessbier.

In het verhaal draait dan ook alles om Guinness: de jonge Karin Beke koopt op een veiling van een Ierse pub die gaat sluiten een oud, leeg bierflesje waar iets niet mee klopt. Om het mysterie te ontrafelen, duikt ze in allerlei archieven maar krijgt ze ook hulp van Anthony Martin zelf. Het verhaal is niet echt spannend of meeslepend, en ook de afwisseling heden-verleden verloopt wat stroef. Dat het vooral draait om product en bedrijf, en niet zozeer om een knap verhaal, is duidelijk.

Du Caju zet alles stijlvol op papier, al blijven vooral zijn personages vaak wat vlak. Verder is het al te duidelijk dat hij bepaalde delen van tekeningen digitaal geknipt en geplakt heeft om ze meermaals te kunnen gebruiken (al dan niet in spiegelbeeld) – mooie tijdswinst maar storend voor de oplettende lezer. (AG)


Thomas Du Caju & Erik Verdonck
‘Message on a Bottle’, Ballon, 56 blz., €10,95.

10 September 2015, 13:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina