Strip Turnhout


Recensie

Station 16 (Hermann & Yves H.)


Hermann doet tegenwoordig voor zijn scenario’s vaak een beroep op zijn zoon Yves. Net als in ‘Terug naar Congo’ haalt Yves H. voor ‘Station 16′ zijn inspiratie uit klassieke plots. Dat hoeft geen probleem te zijn, alleen heeft hij het moeilijk om zijn scenario’s helemaal te laten kloppen, en rammelt het altijd wel een beetje.

Het verhaal speelt zich af in de sneeuw en het ijs van Nova Zembla. Het opzet, waarin de personages van de ene tijdsperiode in de andere worden gegooid, doet een beetje aan ‘The Twilight Zone’ denken – maar kloppen doet het nooit helemaal. Geef ons dan maar het verhaal dat Frederik Peeters rond hetzelfde thema brouwde (‘Château de sable’). Maar in ‘Station 16’ tekende Hermann wel de mooiste pagina’s die we de voorbije tijd van hem zagen, even unheimlich als zijn tekeningen en de inkleuring voor het ‘Jeremiah’-album ‘Het woedende water’. (FG)


Hermann & Yves H.

‘Station 16’, Le Lombard, 64 blz., €14,95.8 March 2016, 11:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina