Strip Turnhout


Recensie

Station 16 (Hermann & Yves H.)


Hermann doet tegenwoordig voor zijn scenario’s vaak een beroep op zijn zoon Yves. Net als in ‘Terug naar Congo’ haalt Yves H. voor ‘Station 16′ zijn inspiratie uit klassieke plots. Dat hoeft geen probleem te zijn, alleen heeft hij het moeilijk om zijn scenario’s helemaal te laten kloppen, en rammelt het altijd wel een beetje.

Het verhaal speelt zich af in de sneeuw en het ijs van Nova Zembla. Het opzet, waarin de personages van de ene tijdsperiode in de andere worden gegooid, doet een beetje aan ‘The Twilight Zone’ denken – maar kloppen doet het nooit helemaal. Geef ons dan maar het verhaal dat Frederik Peeters rond hetzelfde thema brouwde (‘Château de sable’). Maar in ‘Station 16’ tekende Hermann wel de mooiste pagina’s die we de voorbije tijd van hem zagen, even unheimlich als zijn tekeningen en de inkleuring voor het ‘Jeremiah’-album ‘Het woedende water’. (FG)


Hermann & Yves H.

‘Station 16’, Le Lombard, 64 blz., €14,95.8 March 2016, 11:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina