Strip Turnhout


Recensie

Terug naar Congo (Hermann & Yves H.)


Je neemt een deeltje van de plot van pakweg ‘De 7 kristallen bollen’ van Kuifje (een groep mannen met een geheim, die één na één worden uitgeschakeld), voegt er wat slapstick aan toe, situeert het in het voormalige Belgisch-Congo, en hopla! Klaar is kees. Hermann doet tegenwoordig voor zijn scenario’s vaak een beroep op zijn zoon Yves, en ‘Terug naar Congo’ ziet er weer geweldig uit. Een rauwe, cynische mannenwereld: niemand kan dat zo in beeld brengen als Hermann. Alleen zit het scenario van dit boek nét niet helemaal goed. Dat Yves H. inspiratie haalt uit klassieke plots, hoeft geen probleem te zijn. Alleen heeft hij het moeilijk om zijn scenario’s helemaal te laten kloppen, en rammelt het altijd wel een beetje.(FG)


Hermann & Yves H.

‘Terug naar Congo’, Glénat, 56 blz., €15,95.


8 March 2016, 10:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina